Upplevelser

Tips: “Nästan som i Piteå”

Här har vi samlat upplevelser som påminner dig om Piteå. Inget är ju såklart lika bra som originalet men det kanske funkar ändå.

Självklart ser vi att ni följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Pitepalt i Vasastan

[Stockholm] Lystring alla pitebor i Stockholm – paltkoman ligger närmare till hands än vad du tror. Restaurang Knut på Upplandsgatan i Vasastan kör nämligen paltkvällar varje måndag. Palt är allt – allt är palt. Mot Vasastan!

Reeinacta kanalsimmet

[Stockholm] Om du inte kan ta dig till Kanalsimmet – ta Kanalsimmet till dig. Smek på våtdräkt och snorkel, knäpp fast flytboj och simfötter, sen kör vi. Djurgårdsbrunnskanalen är både vacker för dig som simmar och dig som ser till att simningen går säkert till. Enjoy!

Öjeby Kyrkstad-ish

[Stockholm] För alla pitebor i Stockholm som söker det fridfulla Öjeby Kyrkstad är, så finns ett substitut i hjärtat av Södermalm. I Vitabergsparken finns ett mysigt område med gamla små hus som inte är helt olikt Öjeby Kyrkby, dessutom ett skönt ställe att rulla ut filten på en varm sommardag. Testa!

Lär dig att älska Småstaden – ännu mer

[Stockholm] Receptet är enkelt. Ta valfri lördagseftermiddag kring 14-rycket, åk ut till Mall of Scandinavia i Solna och känn kaoset. Blunda sedan och tänk på det luftiga och puttriga Småstaden-skvalet. Häftiga gallerior i all ära. Vår är mysigast!

Norrlandsboden

Sugen på smaken av Norrland? På S:t Eriksplan 9 i Stockholm ligger Norrlandsboden – en delikatessbutik som har ett brett sortiment av norrländska godsaker. Eller vad sägs om Kalix löjrom, renstek, hjortronsylt och mycket mer. Sitter inte här och dräll – mot Vasatan!

Jävre turiststation

Om du saknar Gunnar Lehtipalos modernistiska byggnad kommer här några tips på andra byggnader i samma stil runt om i Sverige:

Turning Torso (Malmö),  Kuggen (Göteborg), Globen (Stockholm), Marinmuseum (Karlskrona), Halmstads stadsbibliotek.

Låtsasbada i Bottenviken

[Göteborg] Få saker slår Bottenviken om somrarna, särskilt inte om du befinner dig i Piteå skärgård. Men om du byter bräckt vatten mot salta bad finns det många guldkorn på Västkusten som påminner om skärgårdsöarna här uppe. Till exempel Baggen i norr och Knarrholmen i väster – så länge du inte får en kallsup när du badar är känslan snarlik.

Badhusparken i ny skepnad

[Malmö] Saknar du att ligga på en filt och räkna båtarna som puttrar förbi i kanalen vid Badhusparken? Malmö kallas ju faktiskt för parkernas stad och här kan du återuppleva lugnet från Piteås gröna oas. Kungsparken, Slottsparken, Pildammsparken – bara att välja!

Kolla även in

Tips: ”Nästan som i Skellefteå”

Tips: Mat och dryck